Riviera Bridge Academy

27-09-2017 / 25-10-2017 / 29-11-2017 / 31-01-2018 / 28-02-2018

Een begeleidingstraject voor beginnende bridgers

De bridgecursussen op Riviera Bridge Club kennen jaarlijks een groot succes. En bij Riviera Bridge Club stopt het niet na de lessen. Integendeel, cursisten die uit de bridgeles komen, beginnen te kaarten in een afgeschermde ‘groene reeks’. In onze 'groene reeksen' mag je vragen stellen, geheugensteuntjes gebruiken, biedingen wijzigen, ... zodat beginners in een ontspannen sfeer speelritme en -ervaring kunnen opdoen.

Daarnaast is er onze Riviera Bridge Academy. Deze academy heeft tot doelstelling om o.a. ook beginners na de bridgelessen verder te begeleiden zodat hun bridgeniveau mooi verder kan blijven groeien.

Per sessie wordt een bepaald thema besproken. Na een korte theoretische toelichting door Bert Geens wordt er vooral veel ingeoefend en dit onder begeleiding van verschillende ervaren bridge coaches. Na elk spel wordt het bied- en speelverloop kort overlopen en bijgestuurd. Hierdoor worden de meest voorkomende biedingen en spellen grondig ingeoefend zodat de 'fundamenten' van spelen en bieden stevig verankerd worden.

In deze lessenreeks worden volgende thema's behandeld:

1) Hoe je afspel verfijnen?
2) Hoe je tegenspel verbeteren?
3) Hoe een tweekleurenspellen/uitgesteld limietbod correct uitbieden?
4) Hoe en wanneer Reverse-handen uitbieden?
5) Volgbod, infodubbel en negatief doublet

Deze sessies zijn open voor iedereen. De bijdrage per sessie is 6€ per persoon (inclusief handouts). Per sessie op voorhand inschrijven is wel noodzakelijk zodat er steeds voldoende coaches kunnen voorzien worden.

Inschrijven kan via de inschrijvingslijsten op Riviera Bridge Club op per mail naar info@rivierabridgeclub.be.