Riviera > Nieuws

De Echo, ons clubblad, wordt definitief vervangen door onze online nieuwsrubriek. D.w.z. dat we met onze nieuwsfeiten veel korter op de bal kunnen spelen.
Surf geregeld even naar onze nieuwsrubriek en blijf zo op de hoogte van de nieuwste feitjes en weetjes.

Bridgeweekend Venray

06-02-2017

Na een succesvolle eerste editie vorig jaar in Renesse, was het duidelijk dat dit voor herhaling vatbaar was. Met een bende van 57 gasten van verschillend pluimage (bridgers en niet-bridgers, leden van diverse bridgeclubs, sportievelingen en terrasjesgangers , ”¦) hebben we toen een fantastisch mooi weekend beleefd.

En de mond-aan-mond reclame heeft duidelijk zijn werk gedaan, want met nog 10 dagen te gaan, zitten we nu al aan 75 inschrijvingen. En ook nu weer bestaat de groep uit bridgers van verschillende clubs. Dus als - net zoals vorig jaar - de weergoden ons gunstig gezind zouden zijn, belooft het ook voor deze editie weer een superleuk weekend te worden.

Dus wil je er ook bij zijn, boek dan nog snel één van de laatste kamers. De inschrijvingen worden op 15 februari afgesloten.

Voor meer info, click op onderstaande link.

>> meer info over Venray

Nieuwjaarswensen

27-12-2016

2016 was weer een bijzonder succesvol jaar voor Riviera. De vele toernooien en organisaties werden druk bezocht en we konden dit jaar ook een aantal nieuwe leuke events op de kalender zetten. En voor dit welvarend jaar willen we iedereen dan ook van harte bedanken.

En zo staan we aan de vooravond van een nieuw jaar. En 2017 belooft alvast weer een zeer boeiend jaar te worden maar daarover later meer. Laten we alvast beginnen met onze traditionele Nieuwjaarswensen:

Dat het nieuwe jaar rijk mag zijn aan
Mooie dagen en een goede gezondheid
En ook aan zeer veel liefde en voorspoed
En vooral veel geluk en vrede mag dragen

Voor iedereen een fantastisch en gelukkig Nieuwjaar vanwege het bestuur!

Nieuwjaarsdrink op Riviera

20-12-2016

Riviera houdt van goede gewoontes en de jaarlijkse Nieuwjaarsdrink is er daar zeker één van. Het bestuur van Riviera nodigt dan al haar leden uit om mee een glaasje op het nieuw jaar te komen klinken.

Dit jaar wel dikke mutsen, jassen en sjaals meebrengen, want de Nieuwjaarsdrink doen we dit jaar in volle wintertraditie: buiten in openlucht. Voor de gelegenheid zullen we een gezellige winterbar buiten opzetten waar iedereen gratis kan genieten van een groot aanbod aan dranken: jenever, glühwein, warme chocomelk, soep en fruitsap.

En natuurlijk zorgen we voor een gezellig kader, de nodige warmtestralers en een streepje sfeermuziek.

Dit gaat door op zondag 8 januari vanaf 13u30 op Riviera (op het overdekte terras).

Dus kom zeker even langs voor een lekker glaasje en een gezellige babbel met het bestuur; onze winterbar is doorlopend open van 13u30 tot 16u00.

Riviera zingt!

19-12-2016

Afgelopen zondag is de eerste editie van Riviera zingt doorgegaan. En het staat nu al als een paal boven water, een nieuwe traditie is geboren. Vanaf het eerste nummer zat de vlam in de pijp en werd er door iedereen duchtig meegebruld .. euh sorry, gezongen. En zo volgde de ene evergreen de andere op. Vooral Nederlandstalige liedjes uit die 'goeie ouwe doos', maar ook Tom Jones, Gilbert Bécaud, Niel Diamond en nog zovele anderen zijn de revue gepasseerd. Maar de absolute apotheose van Riviera zingt was zonder enige twijfel: ♫♫ ♫♫ Antwârpe .. gij zé ga veur mij ♫♫ ♫♫ van de Strangers.

Alle teksten werden op een groot scherm geprojecteerd dankzij de knappe technische bijstand van Philippe Dewitte. En ook Herman Ras en Hilde Bonnen willen we nog eens extra bedanken voor dit schitterende initiatief en de vlekkeloze organisatie. En dankzij de sponsor van dit event - Chicken John uit Schilde - werden alle feestvierders tijdens Riviera zingt getrakteerd op lekkere kippehapjes.

De ambiance was top en alle aanwezigen hebben hun hartje nog eens goed kunnen ophalen en de batterijtjes nog eens volledig kunnen opladen, klaar voor de drukke feestdagen.

Extra parkeerplaatsen rond Riviera

06-12-2016

Het groeiend aantal leden, de talrijke deelnemers aan de lessen en de vele gelegenheidsspelers maken het parkeren in en rond de buurt van Riviera er niet makkelijker op. Vooral op donderdagavond, zaterdagnamiddag tijdens de competitie en zondagochtend zijn rode parkeerdagen. Als je dan ietwat nipt op de club toekomt, moet je je wagen soms een paar honderd meter van de club parkeren.

Veel mogelijkheden tot extra parking zijn er niet mits Riviera in het beschermde natuurgebied Ertbrugge ligt. We hebben alle mogelijkheden in kaart gebracht en zo zijn we bij onze buren, de school Merlijn, terecht gekomen. Merlijn is een Medisch Pedagogisch Kinderdagverblijf voor peuters en kleuters met een handicap. Zij beschikken over een kleine parking die ze in de nabije toekomst willen uitbreiden naar een capaciteit van een 35 à 40-tal wagens.

In het kader van goed nabuurschap kwamen we samen snel tot de conclusie dat we elkaar hierbij kunnen helpen. Zo zal Riviera mee investeren in de uitbreiding van deze parking; in ruil hiervoor mogen de leden en bezoekers van Riviera - ook nu reeds - na de schooluren onbeperkt gebruik maken van deze privé parking.

Let wel, je mag niet parkeren voor de toegang naar de stalling van de pony’s (deze deur geeft uit op de parking) en ook niet voor de brandtoegang (groot hek achteraan rechts van de parking) vanwege veiligheidsreden.

Craftworks in december: N'Ice Chouffe

30-11-2016

De kleur van N’Ice Chouffe verraadt al een deel en bij het opsnuiven van de aroma’s wordt het helemaal duidelijk: het gaat hier wel degelijk om een stevig, donker winterbier. De alcohol die je warm houdt tijdens de koude winternachten is prominent aanwezig maar er komt eveneens een bepaalde kruidigheid en fruitigheid naar voor door de toevoeging van zowel tijm als curaçao. Verder wordt de bruine kleur bekomen door toevoeging van donkere kandijsuiker net vóór de hoofdgisting waardoor het bier niet echt bitter maar wel krachtig van smaak is.

Dit donker, ongefilterd winterbier van hoge gisting heeft een alcoholpercentage van 10% met een hergisting op vat. Het is een volmondig en complex bier met een aangename alcolholwarmte. Het perfecte bier voor de feestdagen.

Riviera goes GREEN

23-11-2016

Niet enkel heeft Riviera een prachtig eigen gebouw, maar ook een reusachtige tuin gelegen midden in het natuurreservaat Ertbrugge. Rondom het domein van Riviera zijn er enorme inspanningen gedaan om het natuurgebied Ertbrugge te heraanleggen. Zo zijn naast de wandelpaden ook alle moestuintjes heraangelegd. Ook is er een nieuw plukbos aangeplant: een prachtige ontmoetingsplek én picknickplaats waar de buurtbewoners kunnen genieten van zelf geplukt fruit. En voor de kinderen in de buurt zal er een fraai speelbos worden aangelegd.

Een buurtdynamiek die zeer aanstekelijk werkt. Het bestuur heeft daarom beslist om ook het prachtige domein van Riviera onder handen te nemen en qua natuur aan te sluiten op de mooie initiatieven rondom ons. Zo zal de braakliggende grond achteraan volledig getransformeerd worden in een paradijs voor vlinders, bijen en meikevers. Er worden in totaal 465 nectarhoudende planten, hagen en struiken aangeplant. Maar ook een bijenhotel, wandelpaden en een mooie picknickbank worden voorzien.

En helemaal achteraan ons domein zal een nieuwe gracht uitgegraven worden, aangeplant met riet waar we - in samenwerking met de mensen van 'Landschap en Erfgoed' - een aantal amfibieënpopulaties zullen trachten op te starten. Kortom, we gaan ons domein mooi aansluiten bij de schitterende natuurprojecten rondom ons.
En als je in de toekomst (vanaf 2018, als alle plantjes ietwat volgroeid zijn) nog eens een rondje bye bent, zal het zeker de moeite lonen om eens een wandeling door onze prachtige nieuwe tuin te maken.

CRAFTWORKS NOVEMBER: PROJECT X van DUVELMOORTGAT

31-10-2016

Afgelopen maanden konden we al van verschillende verassende bieren van het vat proeven. En deze maand hebben we wel heel speciale vaten op de kop kunnen tikken ”¦ het lang verwachte en exclusieve Duvel Moortgat project X. Dit 'project X' wordt nu officieel omgedoopt tot Moortgat 145. Dit verwijst enerzijds naar het 145-jarig bestaan van brouwerij Moortgat, anderzijds naar de smeltkroes van ingrediënten gebruikt door verschillende leden uit de DuvelMoortgat familie. Zo maakte meester-brouwer Hedwig o.a. gebruik van de edele hopsoorten die de iconische Duvel zo kenmerken en de gist die wordt opgekweekt en verwerkt door de kabouters van Chouffe. En vanuit de jongste telg, brouwerij ’t IJ, lieten ze de tarwemout komen. Kwaliteitsingrediënten uit de hele familie dus in een uniek en éénmalig brouwsel.

Natuurlijk, Duvel Moortgat zou Duvel Moortgat echter niet zijn wanneer er geen nieuwigheid zou worden toegevoegd: Mandarina Bavaria, een Duitse aromahop die de brouwerij nog nooit eerder gebruikte. Tijdens het dryhopping proces ontluiken haar aroma’s en de sinaasappelschil in de kookketel zorgt voor een extra citrusboost.

Dit blonde bier, met een alcoholpercentage van 8,4%, is aangenaam bitter en vlot doordrinkbaar. Ideaal om samen te toosten op het rijke verleden en de boeiende toekomst van onze club.

Beer lovers, a once in a lifetime kans om dit unieke bier te proeven!

Word jij onze nieuwe collega?

11-10-2016

Riviera zoekt enthousiaste leden die graag willen helpen bij de organisatie en leiding van onze verschillende wekelijkse bridgedrives. De mogelijkheid om veel speeldagen aan te bieden is fantastisch voor de bridgespelers, maar dit houdt ook in dat er voor voldoende leiding gezorgd moet worden. Aangezien vele handen nu eenmaal het werk licht maken, zoeken onze wedstrijdleiders nog extra collega’s.

Riviera voorziet in een zeer goede opleiding en begeleiding van Messerbridge (‘de kaskes’ en het rekenprogramma). Bovendien stellen wij onze wedstrijdleiders in de gelegenheid om - kosteloos - de cursus Club Toernooi Leider van de VBL te volgen. Tijdens deze cursus maak je kennis met wedstrijdleiders van andere clubs en krijg je ook meer inzicht hoe je incidenten en vragen op een rechtlijnige en rechtvaardige wijze dient te behandelen. Daarnaast is er ook ons maandelijks forum o.l.v. Paul Meerbergen. Tijdens deze bijeenkomst kunnen onze wedstrijdleiders hun ervaringen delen en tevens vragen of cases voorleggen. Kortom, een verrijkend traject waarbij je een belangrijke bijdrage levert voor onze club.

Interesse? Geef Raf Bahbout of Paul Meerbergen een seintje voor meer info.

Craftworks in oktober: HOUBLON CHOUFFE

03-10-2016

Geschiedenis:

Aanvankelijk brouwde voormalig mede-eigenaar Pierre Gobron van brouwerij d’Achouffe een speciaal hoppige versie van zijn succesbier La Chouffe, exclusief bestemd voor de Amerikaanse markt (dit bier was dus niet te koop in België). Immers, in Amerika is er al enige jaren een rage bezig van speciale bieren, meestal extreem gehopt (de liefhebbers hiervan worden ook wel eens “hopheads” genoemd). Sinds de overname door Duvel-Moortgat is de Houblon Chouffe nu ook hier verkrijgbaar.

De smaak:

De Houblon Chouffe heeft ongelooflijk krachtige hoparoma’s. In het begin ervaar je een vleugje citrus en grapefruit, om dan over te gaan - zoals te verwachten is - in een vastberaden bitter bier, ondersteund door een royaal alcoholgehalte en een aangename, droge finish.

Palmares:

De Houblon Chouffe werd door Test-Aankoop na een test van 210 speciaalbieren uitgeroepen als behorende tot de 18 beste bieren (bieren waarover de 30 proevers unaniem lovend waren).