Riviera > Nieuws

De Echo, ons clubblad, wordt definitief vervangen door onze online nieuwsrubriek. D.w.z. dat we met onze nieuwsfeiten veel korter op de bal kunnen spelen.
Surf geregeld even naar onze nieuwsrubriek en blijf zo op de hoogte van de nieuwste feitjes en weetjes.

Finale Beker van Vlaanderen

13-03-2017

Op 18 februari waren er de voorrondes voor de Beker van Vlaanderen. Een viertallentoernooi waarbij alle competitieteams uit de Liga- en de Nationale afdelingen, alsook gelegenheidsteams aan mogen deelnemen. In totaal streden al deze teams voor één van de 62 plaatsen in de grote finale van de Beker van Vlaanderen. 11 Rivieraploegen hadden in de voorronde zo'n ticket voor de finale weten te bemachtigen.

En op zondag 12 maart werd deze finale tenslotte gespeeld. Deze Cup Final wordt steeds gespeeld volgens een Swiss-formule zodat de betere en sterkere teams het steeds tegen elkaar moeten opnemen (enige uitzondering is dat je nooit 2 x tegen hetzelfde team kan spelen). De teams spelen voor eeuwige roem én voor hun club. Want elk team met ambitie wil natuurlijk die grote wisselbeker mee naar zijn club nemen.

En ja hoor, de prestigieuze Beker van Vlaanderen zal dit jaar opnieuw op de schoorsteen van onze club prijken. Want Riviera 1 was dit jaar het sterkste team van gans Vlaanderen. Een zeer dikke proficiat aan Steve De Roos, Burcu Usküp, Geert Aerts en Raf Vermeiren. En ook het 2de sterkste team kwam uit Riviera. Dus zeker ook hier een hele dikke proficiat voor Riviera 3 met Edwin Segers, Jurgen Maes, Betty Luyckx en Corneille Peeters. Het derde Rivierateam vinden we nog net terug op plaats 8. Ook hier een zeer knappe prestatie van Riviera 2: Nic Van den Bergh, Luk Van de Velde, Annemie Hardeman en Yulian Hristov.

Op zaterdag 6 mei en zondag 7 mei 2017 strijden de 8 beste teams van de VBL tegen de 8 beste teams van de LBF voor de ultieme bridgebeker, nl The Belgian Cup. Veel succes aan onze 3 topteams.

>> Einduitslag Beker van Vlaanderen

Themalessen Bridge op Riviera

21-02-2017

Bridge kan verslavend zijn. En elke bridger speelt steeds met de bedoeling om zo'n best mogelijk resultaat te behalen. Daardoor willen velen graag hun bridgekennis verder verruimen. Dus start Riviera binnenkort terug op met een aantal themalessen.

De lessen gaan steeds door op woensdagavond, van 19u45 tot 22u45. Je kan vanzelfsprekend per les inschrijven.

Het programma:

* 15 maart: hoe je afspel verfijnen?
* 22 maart: Rubensohl/Lebensohl: conventies die je wapenen tegen "zwakke" tussenbiedingen door de tegenpartij
* 29 maart: hoe een 2-kleurenspel tussenbieden + bijhorende kaartwaardering ?
* 26 april: hoe beter tegenspelen door toepassen van distributiesignalen?

Lesgever: Bert Geens, één van onze jongste spelers die in de Belgische ere-afdeling speelt

Wie? iedereen (leden en niet-leden) met minstens 2 jaar bridge ervaring

Bijdrage per les: 5€ pp (inclusief handouts)

Inschrijven kan via de inschrijvingslijsten op de club of per mail naar info@rivierabridgeclub.be

Zelfstandige uitbaters voor Clubhouse Riviera Bridge Club gezocht

13-02-2017

Is horeca jullie passie? En dromen jullie ervan een eigen zaak te runnen maar met garantie van inkomen en met een minimale investering? Dan is dit jullie gedroomde kans. Want voor de uitbating van ons clubhuis zijn wij op zoek naar nieuwe dynamische uitbaters:

PROFIEL:
Wij zijn op zoek naar zelfstandige uitbaters (= koppel) die de volledige verantwoordelijkheid dragen over de uitbating van Clubhouse Riviera Bridge Club en dit vanaf juni/juli 2017 of later in overleg met de huidige uitbater:

- U en uw partner zijn Nederlandstalig en bij voorkeur gediplomeerde of ervaren horecaondernemers
- Jullie zijn zeer sociaal vaardig en stellen de klant steeds centraal
- Minstens één van jullie heeft kookervaring

AANBOD:
- Een aantrekkelijke verdienste
- Op zelfstandige basis onder een uitbatingsovereenkomst (maandelijkse vergoeding)
- Een bedrijfsklaar concept met beperkte investering
- Volledig ingerichte horecazaak
- Ruime huisvesting en nutsvoorzieningen inbegrepen

Interesse? Voor meer info en/of een afspraak kan je vrijblijvend contact opnemen via e-mail naar info@rivierabridgeclub.be of via gsm op nr 0498/69.21.18

ALGEMENE LEDENVERGADERING RIVIERA

10-02-2017

Donderdag 2 maart is er de jaarlijkse Algemene LedenVergadering van Bridgeclub Riviera vzw. Dan zijn alle leden van Riviera welkom en hebben zij ook stemrecht op deze ALV. Op de ALV licht het bestuur de financiële resultaten van de club toe, alsook het gevoerde beleid van 2016 en te voeren beleid voor 2017. Tevens wordt de samenstelling van het bestuur beslist. En daarnaast is dit natuurlijk ook het forum bij uitstek om vragen, opmerkingen en meningen aan het bestuur kenbaar te maken.

Dit jaar starten we veel vroeger dan anders, nl om 19u00 en voorzien we dat de vergadering zal duren tot 20u15. Vanaf 20u30 zal er dan nog een bridgedrive van 21 giften gespeeld worden. Tijdens deze drive trakteert het bestuur op een hapje.

Dus kom zeker naar de ALV van Riviera zodat je helemaal op de hoogte bent van wat er allemaal staat te gebeuren op Riviera. En kan je door omstandigheden zelf niet aanwezig zijn, kan je je stem laten vertegenwoordigen via een volmacht.

Bridgeweekend Venray

06-02-2017

Na een succesvolle eerste editie vorig jaar in Renesse, was het duidelijk dat dit voor herhaling vatbaar was. Met een bende van 57 gasten van verschillend pluimage (bridgers en niet-bridgers, leden van diverse bridgeclubs, sportievelingen en terrasjesgangers , ”¦) hebben we toen een fantastisch mooi weekend beleefd.

En de mond-aan-mond reclame heeft duidelijk zijn werk gedaan, want met nog 10 dagen te gaan, zitten we nu al aan 75 inschrijvingen. En ook nu weer bestaat de groep uit bridgers van verschillende clubs. Dus als - net zoals vorig jaar - de weergoden ons gunstig gezind zouden zijn, belooft het ook voor deze editie weer een superleuk weekend te worden.

Dus wil je er ook bij zijn, boek dan nog snel één van de laatste kamers. De inschrijvingen worden op 15 februari afgesloten.

Voor meer info, click op onderstaande link.

>> meer info over Venray

Nieuwjaarswensen

27-12-2016

2016 was weer een bijzonder succesvol jaar voor Riviera. De vele toernooien en organisaties werden druk bezocht en we konden dit jaar ook een aantal nieuwe leuke events op de kalender zetten. En voor dit welvarend jaar willen we iedereen dan ook van harte bedanken.

En zo staan we aan de vooravond van een nieuw jaar. En 2017 belooft alvast weer een zeer boeiend jaar te worden maar daarover later meer. Laten we alvast beginnen met onze traditionele Nieuwjaarswensen:

Dat het nieuwe jaar rijk mag zijn aan
Mooie dagen en een goede gezondheid
En ook aan zeer veel liefde en voorspoed
En vooral veel geluk en vrede mag dragen

Voor iedereen een fantastisch en gelukkig Nieuwjaar vanwege het bestuur!

Nieuwjaarsdrink op Riviera

20-12-2016

Riviera houdt van goede gewoontes en de jaarlijkse Nieuwjaarsdrink is er daar zeker één van. Het bestuur van Riviera nodigt dan al haar leden uit om mee een glaasje op het nieuw jaar te komen klinken.

Dit jaar wel dikke mutsen, jassen en sjaals meebrengen, want de Nieuwjaarsdrink doen we dit jaar in volle wintertraditie: buiten in openlucht. Voor de gelegenheid zullen we een gezellige winterbar buiten opzetten waar iedereen gratis kan genieten van een groot aanbod aan dranken: jenever, glühwein, warme chocomelk, soep en fruitsap.

En natuurlijk zorgen we voor een gezellig kader, de nodige warmtestralers en een streepje sfeermuziek.

Dit gaat door op zondag 8 januari vanaf 13u30 op Riviera (op het overdekte terras).

Dus kom zeker even langs voor een lekker glaasje en een gezellige babbel met het bestuur; onze winterbar is doorlopend open van 13u30 tot 16u00.

Riviera zingt!

19-12-2016

Afgelopen zondag is de eerste editie van Riviera zingt doorgegaan. En het staat nu al als een paal boven water, een nieuwe traditie is geboren. Vanaf het eerste nummer zat de vlam in de pijp en werd er door iedereen duchtig meegebruld .. euh sorry, gezongen. En zo volgde de ene evergreen de andere op. Vooral Nederlandstalige liedjes uit die 'goeie ouwe doos', maar ook Tom Jones, Gilbert Bécaud, Niel Diamond en nog zovele anderen zijn de revue gepasseerd. Maar de absolute apotheose van Riviera zingt was zonder enige twijfel: ♫♫ ♫♫ Antwârpe .. gij zé ga veur mij ♫♫ ♫♫ van de Strangers.

Alle teksten werden op een groot scherm geprojecteerd dankzij de knappe technische bijstand van Philippe Dewitte. En ook Herman Ras en Hilde Bonnen willen we nog eens extra bedanken voor dit schitterende initiatief en de vlekkeloze organisatie. En dankzij de sponsor van dit event - Chicken John uit Schilde - werden alle feestvierders tijdens Riviera zingt getrakteerd op lekkere kippehapjes.

De ambiance was top en alle aanwezigen hebben hun hartje nog eens goed kunnen ophalen en de batterijtjes nog eens volledig kunnen opladen, klaar voor de drukke feestdagen.

Extra parkeerplaatsen rond Riviera

06-12-2016

Het groeiend aantal leden, de talrijke deelnemers aan de lessen en de vele gelegenheidsspelers maken het parkeren in en rond de buurt van Riviera er niet makkelijker op. Vooral op donderdagavond, zaterdagnamiddag tijdens de competitie en zondagochtend zijn rode parkeerdagen. Als je dan ietwat nipt op de club toekomt, moet je je wagen soms een paar honderd meter van de club parkeren.

Veel mogelijkheden tot extra parking zijn er niet mits Riviera in het beschermde natuurgebied Ertbrugge ligt. We hebben alle mogelijkheden in kaart gebracht en zo zijn we bij onze buren, de school Merlijn, terecht gekomen. Merlijn is een Medisch Pedagogisch Kinderdagverblijf voor peuters en kleuters met een handicap. Zij beschikken over een kleine parking die ze in de nabije toekomst willen uitbreiden naar een capaciteit van een 35 à 40-tal wagens.

In het kader van goed nabuurschap kwamen we samen snel tot de conclusie dat we elkaar hierbij kunnen helpen. Zo zal Riviera mee investeren in de uitbreiding van deze parking; in ruil hiervoor mogen de leden en bezoekers van Riviera - ook nu reeds - na de schooluren onbeperkt gebruik maken van deze privé parking.

Let wel, je mag niet parkeren voor de toegang naar de stalling van de pony’s (deze deur geeft uit op de parking) en ook niet voor de brandtoegang (groot hek achteraan rechts van de parking) vanwege veiligheidsreden.

Craftworks in december: N'Ice Chouffe

30-11-2016

De kleur van N’Ice Chouffe verraadt al een deel en bij het opsnuiven van de aroma’s wordt het helemaal duidelijk: het gaat hier wel degelijk om een stevig, donker winterbier. De alcohol die je warm houdt tijdens de koude winternachten is prominent aanwezig maar er komt eveneens een bepaalde kruidigheid en fruitigheid naar voor door de toevoeging van zowel tijm als curaçao. Verder wordt de bruine kleur bekomen door toevoeging van donkere kandijsuiker net vóór de hoofdgisting waardoor het bier niet echt bitter maar wel krachtig van smaak is.

Dit donker, ongefilterd winterbier van hoge gisting heeft een alcoholpercentage van 10% met een hergisting op vat. Het is een volmondig en complex bier met een aangename alcolholwarmte. Het perfecte bier voor de feestdagen.