Riviera > Troeven

De kenmerken die Riviera Bridge club zo uniek maakt op een rijtje.

Vlot bereikbaar

Ons clubhuis is vlot bereikbaar met de wagen en er is voldoende parkeergelegenheid in de nabijheid. Kom je liever met het openbaar vervoer? De halte van tram 5 is slechts op 3 minuutjes wandelen.

De ruime speelgelegenheid

Praktisch elke dag is het lokaal toegankelijk voor bridgespelers. Er zijn minstens
5 speelmomenten per week, verdeeld over ochtend, namiddag en avond.

Voor iedereen

Wij geven speciale aandacht aan beginnende en/of minder gevorderde spelers. Op verschillende dagen wordt er in verschillende reeksen gespeeld naargelang de sterkte van iedere speler. En op zondagmorgen is er een open toernooi junior/senior, waarbij het vooral de bedoeling is om beginnende bridger te koppelen aan een meer gevorderde speler.

Vorming en cursussen

De opleiding en begeleiding van nieuw talent (jong en oud) is één van onze belangrijkste doelstellingen. Zo organiseert Riviera regelmatig cursussen zowel voor starters als vervolmakingscursussen voor onze leden.

Officieel karakter

Riviera heeft een groot hart voor de bridgesport en heeft een zeer nauwe band met de Belgische Bridge Federatie en met de Vlaamse Bridge Liga. Leden van Riviera zijn automatisch aangesloten bij de genoemde instanties en kunnen dan ook deelnemen aan alle toernooien door deze laatste ingericht. Ook in de Belgische viertallencompetitie is Riviera sterk vertegenwoordigd.

Organisatie toernooien

Riviera Bridge club is organisator van gerenommeerde open toernooien.
Het jaarlijkse programma omvat: het Groot toernooi (april), internationaal toernooi (april), de Schaal Staf Vlaeymans (augustus) en ‘last but not least’ de Sinjorentocht (september), een café-bridge-drive in het hart van Antwerpen, met méér dan 1000 deelnemers.

Sociaal en recreatief karakter

Riviera hecht ook zeer veel belang aan de sociale rol van onze sportvereniging.Zo heeft onze club ook een gezellige bar met een uitgebreid assortiment aan dranken en dit aan zeer democratische prijzen. Een aangenaam kader om voor en na het spelen gezellig bij te babbelen.

Tevens heeft ons clubhuis een grote groene tuin waar het bij lekker zomerweer heerlijk vertoeven is.

En naast het kaartspelen, organiseren wij ook regelmatig feestjes en zijn er ook de jaarlijkse vieringen. Kortom, een club waar iedereen zich snel welkom voelt.