Swiss Viertallen

Zaterdag 4 september werd de 30e editie van de Schaal Vlaeymans gespeeld.
Een verademing en blij weerzien voor velen na een lange periode van online-bridge.
Een sterk deelnemersveld (18 teams) uit beide landsdelen.

Om een idee te geven van het niveau:

• 5 spelers van het Belgische Nationale Mixte Team dat zich eerder dit jaar kwalificeerde voor de Bernuda Bowl (het wereldkampioenschap bridge):
    Valèrie Carcassonne & Alain Labaere,
    Isabelle Dewasme & Bernard Dehaye,
    Gunther Dauwe

• De regerend Belgisch kampioen:
    Alon Amsel & Bert Geens
    Daniël De Roos & Steven De Donder

• Leden van de Nationale Teams die een mooie uitslag behaalden tijdens de kwalificatiewedstrijden voor de Bernuda Bowl in de Open, Seniors & Dames serie:
    naast Steven De Donder ook Sam Babout,
    Mike Vandervorst,
    Sylvie Crauwels,
    Caroline Vandenbossche,
    Phlippe Coenraets

Samen met het enthousiasme van de deelnemende teams, een opperbeste sfeer en een prima wedstrijdleiding was dit een garantie voor een prachtig tornooi.

Dit toernooi is de perfecte voorbereiding voor alle viertallen die meedoen aan de competitie, ongeacht in welke afdeling je speelt. Maar natuurlijk blijft dit ook een zeer leuk toernooi voor gelegenheidsviertallen.

Swiss-formule:
Het principe van een Swiss-toernooi is dat, vanaf ronde 2, elke bridgeviertal speelt tegen het viertal dat, in de vorige ronde, ongeveer een gelijkaardig resultaat heeft behaald.
In de daaropvolgende rondes worden de viertallen gesorteerd op hun cumulatieve scores en worden de viertallen met eenzelfde of vergelijkbare cumulatieve score tegenover elkaar gezet.
Een voorwaarde is dat dezelfde viertallen nooit twee keer tegen elkaar spelen.

Wil je de vorm van je viertal voor het nieuw competitiejaar peilen? Schrijf je dan zeker in voor deze Schaal Staf Vlaeymans en ding mee naar één van de mooie geldprijzen.

Dit tornooi komt in aanmerking voor punten voor de Champion's Race

Affiche Staf Vlaeymans toernooi van Riviera
Riviera Bridge Club
Relax, have fun, enjoy the game of bridge