Butler

Bij de normale parenuitslag komt het nog al eens voor dat 'normale' scores niet voldoende of te goed gehonoreerd worden door een uit de hand gelopen bieding of slecht tegenspel van een ander paar. De butlertelling beoogt deze onregelmatigheid te neutraliseren om zo tot een meer gebalanceerde uitslag te komen.

In Butler wordt de behaalde score per spel vergeleken met een zogenaamde 'datumscore'. Dat is de gemiddelde score van alle in dezelfde windrichting gespeelde spellen minus de beste en de slechtste score. Het verschil tussen de behaalde score en de datumscore wordt omgezet in IMP's (Internationale Match Punten) volgens een door de VBL vastgestelde formule.

Om de competitiespelers beter voor te bereiden op de reguliere viertallencompetitie wordt vanaf mid september tot eind december elke donderdagavond een butler wedstrijd ingericht, naast het gewone parentoernooi.
Dit natuurlijk enkel op de donderdagen dat er geen viertallentoernooi wordt gespeeld.

Door de sluiting zijn een aantal wedstrijden niet kunnen doorgaan, daarom wordt van februari tot juni nog 1 maal per maand een butler tornooi ingericht.

Butler met Riviera logo

Algemene Uitslag

Voor de leden wordt een algemene rangschikking over de 12 voorziene speeldagen opgemaakt.
De 8 beste uitslagen (= min aantal speeldagen) komen in aanmerking voor de einduitslag.

Butler Uitslagen

Volledige Uitslag

Uitslagen Vorige Edities

Riviera Bridge Club